Over Plan van Dis

Plan van Dis

Plan Van Dis is een kleinschalig woningbouwproject aan de Drs. J. van Disweg te Broek in Waterland. Het bouwplan ligt tegen de oude kom van Broek in Waterland, nabij het bekende Havenrak en de Broekerkerk. Aan de andere kant kijkt u over de Drs. J. van Disweg naar de weilanden, waar Het Dee uitmondt in De Leek richting Overleek. Alle woningen liggen aan doorgaand vaarwater. Mooier gaat het niet worden!

De woningen

De woningen zijn ontworpen in de karakteristieke Broeker bouwstijl. Daken bedekt met keramische dakpannen, gevels met veel hout, hier en daar wat baksteen en sierlijk getimmerde dakgoten maken deze bouwstijl zo geliefd. Plan Van Dis bevat een verscheidenheid aan vormen zoals landhuizen, een stolp en een hooihuisboerderij met voorhuis en kaakberg.

Alle woningen, ontworpen door W3 Architecten uit Broek in Waterland, zijn ruim van opzet met veel woonoppervlak in de woning. Standaard zijn de woningen voorzien van drie slaapkamers op de 1e verdieping en op de begane grond een ruime woonkamer met openslaande tuindeuren waardoor er optimaal van het buitenleven kan worden genoten. De woningen zijn uitgerust met een bodemwarmtepomp, die in combinatie met zeer hoge isolatiewaarden zorgt voor een laag energieverbruik.

Duurzaam

Alle woningen worden uitgevoerd met een warmtepomp-installatie. Een warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warm water. De warmtepompinstallatie wordt geplaatst in plaats van een gasgestookte CV-ketel en wordt aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Door warmte uit de bodem te halen maakt de installatie bruikbare energie. Duurzame energie dus!

Om een warmtepomp te laten werken is wel stroom nodig. Bij het gebruik ervan neemt het elektriciteitsverbruik daarom toe. Echter komt het gasverbruik (en kosten vastrecht) geheel te vervallen. Daardoor daalt de CO2-uitstoot voor verwarming van de woning. 

De warmtepomp kan ook koelen. Dat betekent extra comfort in de zomermaanden.

Omgeving

In de gebieden rondom Broek in Waterland kunt u prachtig wandelen, fietsen en varen. Rondom stilte, alleen vogelgeluiden en ruimte tot aan de horizon. En dat zo dicht bij Amsterdam! Overal ziet u vogels en bijzondere water- en oeverplanten. Grutto’s en kieviten houden bezoekers vanaf de weilandjes in de gaten. Of er scheert zomaar een bruine kiekendief over uw hoofd.

Broek in Waterland

Broek in Waterland is een dorp met zo’n 2.400 inwoners en wordt gekenmerkt door de fraaie houten gevels in de Broeker pastelkleuren. Wonen in Broek in Waterland is genieten in optima forma. Veel inwoners van Broek in Waterland zijn economisch verbonden met Amsterdam. Ze wonen in ‘Broek’ omdat het dorp, omringd door weilanden en water, de ideale woonplaats is om te genieten naast het drukke, werkzame leven. Anderzijds zijn ze binnen 5 minuten met de auto op de ringweg en is door het uitstekende openbaar vervoer met het nieuwe metrostation in Amsterdam-Noord het centrum binnen handbereik. Broek in Waterland heeft een aantal basiswinkels en ook een gezellige weekmarkt. Basisschool De Havenrakkers staat uitstekend bekend en werkt nauw samen met buitenschoolse opvang de Reuze Zwam. Voor het voortgezet onderwijs zijn de plaatsen Amsterdam, Volendam en Purmerend prima bereikbaar.

Pluspunten

 • Grote kavels, veel water in en rond de woonwijk
 • Ruime woningen met veel woonoppervlak
 • Veel keuzevrijheid in de afwerking
 • Kwalitatief en duurzaam materiaalgebruik
 • Energiezuinige installaties
 • Sfeervol landelijk wonen op steenworp afstand van Amsterdam

Beknopte technische
omschrijving

De woningen worden traditioneel opgebouwd met onder andere de volgende onderdelen:

 • Betonnen fundering op heipalen en een betonnen geïsoleerde begane grondvloer;
 • Betonnen systeemvloer voor de 1e verdieping (en 2e verdieping van woning 10);
 • Houten zoldervloer voor de overige woningen;
 • Gemetselde gevels van baksteen en/of houten topgevels van duurzaam hout, in kleur geschilderd;
 • Binnenspouwbladen van kalkzandsteen, daar waar aangeven van houtskeletbouw;
 • Getimmerde houten dakgoten, in kleur geschilderd;
 • Daken van geïsoleerde prefab houten dakelementen met keramische dakpannen;
 • Hardhouten gevelkozijnen, ramen en buitendeuren, in kleur geschilderd met HR++ beglazing;
 • Een verlaagd plafond op de begane grond t.b.v. leidingen en kanalen;
 • Toilet en badkamer worden casco opgeleverd met afgedopte leidingen en afvoeren (geen stucwerk, dekvloer, tegels en sanitair);
 • Verwarming middels een bodem-warmtepomp voorzien van interne boiler;
 • Vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping;
 • Ventilatie met mechanische afzuiging en natuurlijke toevoer;
 • Een complete elektrische installatie.
 • Woning 9 en 10 hebben standaard een losstaande buitenberging

De tekeningen en bijbehorende uitgebreide technische omschrijvingen vindt u op de pagina downloads en bij de makelaar. Alle koperswensen kunnen individueel bij de bouwonderneming worden besproken.

Woningborg Garantie- en waarborgregeling

De Woningborg Garantie- en waarborgregeling geeft de koper extra zekerheid bij de bouw van de woning. De aangesloten bouwonderneming wordt door Woningborg financieel en technisch deskundig gescreend. Ook wordt het bouwplan en de technische omschrijving door Woningborg getoetst aan het Bouwbesluit.

De bouwonderneming staat garant voor de bouw van de woning en de garantietermijnen na oplevering. Indien de bouwonderneming onverhoopt niet kan of wil herstellen bij een gebrek dan waarborgt Woningborg deze garantieverplichting.

De aannemingsovereenkomst inclusief de algemene voorwaarden met toelichting wordt opgesteld naar het model van Woningborg.

Disclaimer

Aan de 3D-visualisatie en bijbehorende website kunnen geen rechten worden ontleend. Tevens kunnen geen rechten worden ontleend aan projectadvertenties en/of reclameborden. De in de documentatie opgenomen 3D-visualisaties dienen enkel ter illustratie. De in de documentatie opgenomen situatietekening betreft een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot situering van groenstroken, rijwegen, parkeervoorzieningen, etc. kunnen zich dan ook voordoen in verband met een nadere afstemming met de gemeente en/of nutsbedrijven.

Plan van Dis
Woning 1Woning 2Woning 3Woning 4Woning 5Woning 6Woning 7Woning 8Woning 9Woning 10

Wilt u wonen in Plan van Dis?

Bent u geïnteresseerd in deze woning? Wilt u de locatie bezichtigen? Wilt u meer weten over de stand van de verkoop? Neem vrijblijvend contact op met de makelaar. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

Contact opnemen